Maia Sandu, pusă pe STOP. Vezi ce facut-o să se razgândească

0

Președinta Maia Sandu a luat decizia să nu se grăbească cu interzicerea protestelor Partidului ȘOR, scrie canalul de Telegram Turnul Maya. Și asta după ce săptămâna trecută pe masa președintei au ajuns rezultatele unui sondaj intern care arată că susținerea publică pentru proteste este în scădere, în timp ce încrederea în Maia Sandu și PAS a crescut ușor.
Este vorba despre sondajul socio-politic prezentat de directorul Intellect Group, Ian Lisnevschi, într-o reuniune cu ușile închise. Jurnaliștii Politics.MD scriau atunci că Partidul Acțiune și Solidaritate a revenit pe prima poziție și este formațiunea politică care se bucură de cel mai mare rating în Moldova. Respectiv, PAS a acumulat un rating de 23,5%, PSRM – 21,00%, iar Partidul ȘOR– 11,5%.
În același timp sondajul mai arată că situația în țară a devenit mai liniștită, procentul cetățenilor ce se simt zbuciumați de situații negative a scăzut de la 78,20% la 72,60% din populație.
În creștere este și cooperarea Republicii Moldova cu NATO ca opțiune a securității teritoriale – 13,60%, ceea ce explică intensitatea promovării acestui subiect de partidul de guvernare.
Sursele Turnul Maya mai spun că se vor intensifica atacurile mediatice la adresa protestatarilor, pentru a-i prezenta drept “agresivi și bețivi”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata