Maia Sandu s-a întâlnit cu Adina Vălean, Comisara Uniunii Europene pentru Transporturi

0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu,a avut astăzi o întrevedere cu Adina Vălean, Comisara Uniunii Europene pentru Transporturi, aflată într-o vizită în țara noastră.

„Am salutat-o astăzi la Chișinău pe Adina Vălean, Comisara Uniunii Europene pentru Transporturi, cu care am discutat despre drumurile, podurile și calea ferată care ne unesc, la propriu. De Ziua Europei, am primit o veste bună – azi a fost semnat acordul prin care țara noastră aderă la Mecanismul pentru Interconectarea Europei. Moldova și UE fac pași concreți pentru ca, în cât mai scurt timp, să fim parte a familiei europene”, a spus Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că, în calitate de membru asociat al acestui mecanism vom primi și mai multe finanțări pentru construcția, dezvoltarea, modernizarea și completarea rețelelor transeuropene în sectorul transporturilor, al energiei și în sectorul digital. „I-am mulțumit doamnei Comisar pentru sprijinul acordat de Uniunea Europeană ca să avem drumuri și infrastructură mai bune, și pentru Acordul privind liberalizarea transportului rutier de mărfuri cu UE. Aceste lucruri ne ajută să fim mai conectați și să avem comerț mai intens cu țările UE”, a subliniat Președinta. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata