Maia Sandu s-a întâlnit la New York cu fiul miliardarului George Soros

0

Aflată în SUA, Maia Sandu a avut o întâlnire și cu Alex Soros, fiul magnatului George Soros. Dezvăluirea a fost făcută chiar de Alex Soros, într-o postare pe pagina sa de Instagram, unde a atașat și o fotografie alături de președintele Republicii Moldova. Președinția Republicii Moldova însă, nu a făcut deocamdată publice aceste informații.  

„A fost o onoare să mă întâlnesc cu Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, un reformator angajat și avocat anticorupție, în timp ce vizitează New York la adunarea generală a ONU“, a scris Alex Soros pe Instagram.

În ultima perioadă, Alex Soros a avut numeroase întâlniri cu mai mulți lideri mondiali, inclusiv Emmanuel Macron, Edi Rama, premierul Albaniei și Kamala Harris, vicepreședintele Statelor Unite ale Americii.

Miliardarul și filantropul George Soros este una din cele mai controversate figuri la nivel mondial, fiind suspectat de finanțarea a „revoluțiilor colorate” și tentative de a supune controlului unele guverne naționale.

Când Maia Sandu ocupa funcția de ministrul al educației, controversatul George Soros ar fi oferit peste un milion de dolari care urmau să fie investiți pentru reformarea învățământului sub mandatul Maiei Sandu.

Anterior, pe site-ul Vocea Basarabiei a fost publicată o investigație care demonstra cum milionul oferit de Soros pentru educație, a fost repartizat de Maia Sandu pentru ONG-uri și experți.

În material se afirmă că din suma de 992 500 dolari SUA, oferite de Fundația Soros în cadrul proiectului „Sprijinire a Reformei Educației în Republica Moldova”, aproximativ 600 mii de dolari au revenit ONG-urilor apropiate de Maia Sandu.

Din banii oferiți pentru modernizarea educației, 115 mii de dolari au ajuns la Institutul de Politici Publice, ulterior transformat în ”centru de idei și cadre” pentru PAS. Asociația Catalactica a primit 100 de mii de dolari, iar 34 de mii au ajuns la Centrul Educațional Pro Didactica. În raportul Fundației Soros Moldova se arată că, ”urmare a succesului activităților organizate”, a suplimentat proiectele respective cu 80 de mii de dolari.

Un raport înfricoșător al Centrului European pentru Drept și Justiție publicat în 2020 a constatat mai multe fapte care ar putea pune sub semnul întrebării independența CEDO. „Acest raport arată că cel puțin 22 din cei 100 de judecători permanenți care au fost la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) între 2009 și 2019 sunt foști oficiali sau colaboratori ai șapte ONG-uri care sunt extrem de active în fața Curții. Doisprezece judecători sunt legați la rețeaua Open Society Foundation (OSF), șapte la comitetele de la Helsinki, cinci la Comisia internațională a juriștilor, trei la Amnesty International și cîte una la Human Rights Watch, Interights și la Centrul AIRE. Rețeaua Open Society se distinge prin numărul de judecători legați de acesta și de faptul că finanțează celelalte șase organizații menționate în acest raport.” Raportul confirmă îngrijorările celor care au avertizat anterior cu privire la influența crescîndă a grupurilor de lobby de stînga pentru drepturile omului asupra sistemului de justiție european și, în special, a unuia, Fundația pentru o Societate Deschisă a lui George Soros, care finanțează și sprijină cel mai puternic. Citită dintr-un unghi diferit, este, de asemenea, o dovadă a faptului că majoritatea ONG-urilor lumii occidentale acționează acum în limitele bugetelor, declarațiilor de misiune și regulilor stabilite de miliardarul oligarh american George Soros scrie Moldova-Suverană.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata