Maia Sandu  se află timp de două zile în Islanda. Președinta R. Moldova participă la Summitul Consiliului Europei

0

Președinta Republicii Moldova se află timp de două zile în capitala Islandei. Pe 16 și 17 mai, Maia Sandu, participă la cel de-al patrulea Summit al Consiliului Europei (CoE) al șefilor de state și de guverne.

Maia Sandu va participa la Summitul Consiliului Europei de la Reykjavik care se desfășoară timp de două zile.

În nota emisă de Președinția R. Moldova este menționat că „în marja celui de-al patrulea summit al CoE, convocat la Reykjavik, Islanda, Maia Sandu va avea mai multe întrevederi bilaterale cu șefi de state și de guverne pentru a avansa agenda europeană a Republicii Moldova”.

Președinția islandeză a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei găzduiește un Summit al șefilor de stat și de guvern din cele 46 de state membre ale organizației, pe 16 și 17 mai, la Reykjavik. Acesta este al 4-lea Summit al Consiliului Europei de la crearea sa în 1949.

„Summitul va reprezenta o oportunitate istorică pentru liderii europeni de a-și reafirma angajamentul comun față de valorile fundamentale ale Consiliului Europei și de a-și reorienta misiunea în lumina noilor amenințări la adresa drepturilor omului și a democrației și de a sprijini în continuare Ucraina prin măsuri concrete care să contribuie la realizarea justiției pentru victimele agresiunii ruse.

Se așteaptă, de asemenea, că Summitul va stimula inițiativele de abordare a provocărilor emergente pentru democrație și drepturile omului, inclusiv pentru mediul și inteligența artificială. La finalul întrevederii, Islanda va preda Latviei Președinția Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei”, se spune în nota oficială.

Cel de-l treilea Summit a avut loc la Varșovia în mai 2005, atunci când liderii celor 46 de state membre au redefinit prioritățile organizației pentru următorii ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata