Maia Sandu solicită sprijin european pentru Moldova și Ucraina

0

Federația Rusă vrea să includă Republica Moldova în sfera sa de influență fără să țină cont de drepturile omului și libertatea de exprimare. Declarația a fost făcută de Maia Sandu în cadrul Congresului Partidului Popular European (PPE) de la București.

Potrivit șefei statului, poporul moldovean a ales o altă cale. Aceasta susține că Republica Moldova nu este pe masa discuțiilor așa cum vrea să decidă Federația Rusă, ci este la masă cu toți oamenii care au făcut o alegere suverană și conștientă de a nu trăi cu frică de influență, transmite democracy.md, cu referire la radiomoldova.md.

„Este alegerea noastră fermă să plecăm liberi în democrație. Mai mult decât oricând avem nevoie de sprijinul european ferm și credibil pentru această alegere”, a adăugat Maia Sandu.

Oficiala a menționat că în prezent Ucraina are nevoie de sprijin deplin din partea tuturor țărilor libere europene, nu există nimic care să fie mai urgent decât revenirea la pace.

„Suntem adunați astăzi aici într-un moment esențial pentru libertate și pentru democrațiile liberale care sunt supuse atacurilor la momentul de față. Agresiunea rusă caută să facă ca eșichierul internațional să revină la modul cum arăta înainte. De aceea democrațiile noastre trebuie să se ralieze, democrații care pun preț pe drepturile omului, pe democrație și pe o societate liberală. Acesta este fundamentul pentru o lume pașnică și prosperă”, a menționat Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului a evidențiat faptul că PPE a fost partidul care a sprijinit cel mai puternic integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Maia Sandu, președintele Parlamentului Igor Grosu și prim-ministrul Dorin Recean au participat ieri, 6 martie, la Congresul Partidului Popular European de la București, unul dintre cele mai mari formațiuni politice transnaționale, reprezentate în Parlamentul Uniunii Europene. Forul, care reunește peste 2 000 de delegații din 40 de state, are loc în contextul alegerilor europarlamentare din iunie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata