Maia Sandu spune cine se va ocupa de organizarea Adunării din 21 mai

0

Președintele R. Moldova a precizat cine se va ocupa de organizarea Adunării naționale „Moldova Europeană” din 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

Potrivit șefei statului, în primul rând vor fi implicate autoritățile centrale și locale. Totodată, o mulțime de cetățeni și-ar fi anunțat intenția da a se implica în organizare, transmite Știri.md.

Întrebată, în cadrul emisiunii „InPROfunzime” de la ProTV, cine se va ocupa de organizarea adunării, Maia Sandu a răspuns: „Noi toți. Toți cei care sprijină acest proiect de țară al R. Moldova „Aderarea la UE” se vor implica, vor participa, bineînțeles autoritățile publice centrale, locale. Imediat după ce am făcut anunțul am primit câteva mesaje de la primari care au spus că sunt încântați și că vor pune umărul la organizarea evenimentului. Toată lumea care ține la statul R. Moldova, la viitorul nostru și al copiilor noștri, va participa și la organizare, dar mai ales va fi prezentă la adunare”.

Amintim că, președintele R. Moldova a anunț luni, 10 aprilie 2023, că a lansat inițiativa de a convoca la Chișinău Adunarea națională „Moldova Europeană”. Evenimentul va fi organizat la 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale.

Imediat după anunț au apărut și primele reacții. Fostul premier Ion Chicu a anunțat că va fi în PMAN pe 21 mai, iar Liderul partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a anunțat că formațiunea a delegat câțiva vicepreședinți ai partidului, să participe la Adunare.

Totodată, deputatul PAS Radu Marian a precizat că Adunarea națională de la 21 mai va fi o ocazie ca cetățenii să demonstreze că-și doresc să fie parte a familiei europene.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata