Maia Sandu transmite condoleanțe în legătură cu decesul Președintelui Mircea Snegur și anunță decretarea doliului național

0

Șefa statului a venit cu un mesaj de condoleanțe în legătură cu decesul primului Președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur.  

„Am aflat cu profundă tristețe că în această noapte a decedat Mircea Snegur, primul Președinte al Republicii Moldova. Domnul Snegur a trăit în vremuri istorice și a avut un rol esențial în promovarea independenței, libertății și suveranității Republicii Moldova. Mircea Snegur va rămâne în memoria noastră ca Omul care a stat la leagănul Independenței Republicii Moldova”, a declarat Președinta Maia Sandu.

Președinta anunță decretar犀利士 ea doliului național: „Adresez sincere condoleanțe familiei, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit pe Mircea Snegur. Ziua înmormântării va fi declarată zi de doliu național și vor fi organizate funeralii cu onoruri de stat. „Trăiască Moldova independentă!” – cu aceste cuvinte și-a încheiat adresarea domnul Mircea Snegur pe 27 august 1991. Această urare a unit moldovenii în anii de Renaștere națională și ne va ghida și pe noi în construirea unui viitor demn pentru copiii noștri și Republica Moldova.” 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata