Maia Sandu va fi primită joi la Palatul Cotroceni de către președintele României, Klaus Iohannis

0

Președintele României, Klaus Iohannis, o va primi joi, 23 februarie 2023, la Palatul Cotroceni, pe președintele R. Moldova, Maia Sandu.

Potrivit Președinției României, consultările politice ale președinților Klaus Iohannis și Maia Sandu se înscriu în cadrul cuprinzător al cooperării strânse în plan bilateral și european, precum și al susținerii clare și ferme a României pentru R. Moldova și pentru reziliența sa.

În cadrul discuțiilor vor fi abordate proiectele comune de interes strategic în domeniile energie, transporturi, sănătate, educație sau societate informațională, cu accent pe inițiativele menite să conecteze R. Moldova cu spațiul Uniunii Europene, cu beneficii reale și concrete pentru cetățenii R. Moldova. Vor fi discutate, totodată, stadiul și sprijinul României privind parcursul european al R. Moldova.

De asemenea, cei doi șefi de stat vor avea un schimb de opinii privind provocările de securitate, precum și modalitățile de gestionare a efectelor economice, sociale și umanitare ale agresiunii Rusiei în Ucraina.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata