Majorarea prețurilor slăbește puterea de cumpărare: Sindicatele vor cere majorări de salarii

0

Angajații din ramura energetică pregătesc un demers către Guvernul prin care vor cere majorarea salariilor și indexarea garanțiilor sociale. Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței Consiliului General al Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Industria Chimică și Resurse Energetice din Republica Moldova (FSCRE).
O problemă stringentă pe care au reiterat-o liderii sindicali rămâne a fi remunerarea muncii salariaților din sistemul energetic. FSCRE a primit mai multe adresări din partea membrilor de sindicat, demersuri colective din parte salariaților, prin care se solicită de a fi întreprinse măsuri suplimentare de majorare a salariilor și indexarea garanțiilor sociale.
Membrii Consiliul General al FSCRE au decis să înainteze un demers partenerilor sociali privind majorarea salariului angajaților din ramură. Potrivit sindicaliștilor, cererea este argumentată de necesitatea asigurării unei creșteri continue a garanțiilor minime în domeniul salarizării pentru a menține puterea de cumpărare a salariilor și a asigura un mediu concurențial echitabil la nivel de ramură, în ce privește utilizarea forței de muncă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata