MAN promite un mediu educațional sigur și confortabil cu extinderea școlilor și investiții în educație

0

Investiții multiplicate în reabilitarea și extinderea clădirilor școlare, a grădinițelor, asigurarea unui mediu de învățare sigur și confortabil. Sunt doar câteva din prioritățile echipei MAN pentru domeniul educației, enunțate azi de liderul MAN, Ion Ceban, și candidatul pentru CMC, Angela Cutasevici, care a precizat că vor fi depuse toate eforturile pentru extinderea și deschiderea altor 20 de școli și grădinițe.

”Vom continua deschiderea de noi grupe în grădinițe, cu accent sporit pe grupe-creșă, pe lângă cele 4000 de locuri deschise în ultimii patru ani. Majorarea, până la 10 000, a numărului de elevi beneficiari de ajutor material, oferit pentru pregătirea de școală. Vom continua programul de eficientizare energetică a instituțiilor de învățământ. În instituțiile de învățământ vom construi, reabilita și completa stadioanele și sălile de sport. Vom continua reparația, construcția pavilioa-nelor și a terenurilor de joacă în grădinițe, precum și amenajarea teritoriilor. Vom extinde Programul de reabilitare a blocurilor alimentare din instituțiile de învățământ preșcolar și secundar. Vom continua reparația capitală a blocurilor sanitare din instituțiile educaționale. Vom extinde Programul de dotare a cabinetelor școlare și a grupelor în grădiniță”, a declarat Angela Cutasevici.

Echipa MAN anunță și investiții mai mari pentru dotarea cabinetelor cu echipament de laborator pentru realizarea experimentelor specifice disciplinelor şcolare.

”Dotarea cabinetelor cu echipament pentru dezvoltarea abilităţilor individuale ale elevilor specifice disciplinelor, şcolare, a cabinetelor specializate, cele de psiholog, logoped, centrelor de resurse, bibliotecilor, a cabinetelor metodice, cancelariilor pentru cadrele didactice. Vom contribui la asigurarea condițiilor optime de activitate pentru personalul didactic și pentru elevi. Modernizarea și dotarea cu echipamente și inventar a Centrelor de creație și a Școlilor sportive”, a mai adăugat Angela Cutasevici.

Echipa MAN va promova și un program municipal de dezvoltare și motivare a angajaților din sistemul educațional municipal:, prin burse, indemnizații, pachet social extins, programe de mobilitate profesională – vizite de studiu, programe de formare pentru personalul non-didactic.

”Vom extinde programele de motivare pentru copiii cu reușite școlar, burse de excelență, mobilitate școlară. În concluzie, pot asigura că toate aceste acțiuni vor contribui la îmbunătățirea sistemului de învățământ și vor facilita accesul la educație de calitate. Investițiile pe care ni le-am propus pentru modernizarea infrastructurii școlare, extinderea grădinițelor și oferirea de ajutor material pentru elevi reprezintă pași semnificativi pentru creșterea calității educației. De asemenea, programul de eficientizare energetică și dezvoltarea infrastructurii sportive sunt aspecte importante pentru mediul de învățare. Extinderea programelor de motivare pentru profesori și pentru elevi va contribui la îmbunătățirea performanțelor școlare și a angajaților din sistemul educațional”, a mai declarat Angela Cutasevici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata