Marina Tauber, către Dodon, Batrîncea, Voronin, Ceban, Chicu, Vlah, Tkaciuk, Năstase și Plângău: Veniți, duminică, 19 februarie, la ora 13:00, în fața Parlamentului, de dragul poporului și în numele intereselor cetățenilor

0

Maia Sandu și bandiții ei de la guvernare împing Republica Moldova spre haos și, pentru a se menține la putere, sunt gata să provoace chiar și un război civil. Despre asta a anunțat astăzi deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, într-un briefing de presă, ca reacție la declarațiile șefei statului, care a cerut atribuții suplimentare pentru SIS și Procuratura Generală, pentru a preveni destabilizări.

Potrivit Marinei Tauber, aceste scenarii descrise de Maia Sandu ar fi „rodul viselor de astă-noapte ale Maiei Sandu”, și că, de fapt, prin asta se urmărește inițierea unor noi abuzuri și încălcări ale drepturilor omului.

„Orice atentat la ordinea constituțională, prin atacuri la principiile statului de drept și a democrației, cum face Maia Sandu și guvernarea PAS, sunt infracțiuni prevăzute de Codul penal al Republicii Moldova și toți cei implicați în aceste fărădelegi vor fi trași la răspundere”, a atenționat Marina Tauber.

Ea a precizat că declarațiile Maiei Sandu au fost făcute exact în ziua în care Mișcarea Pentru Popor, din care face parte și Partidul „ȘOR”, dar și alte formațiuni politice și asociații obștești, a anunțat despre un marș de protest în fața Parlamentului pentru duminică, 19 februarie, ora 13:00.

„Regimul tiranic al Maiei Sandu a înțeles la ce cote înalte a ajuns nemulțumirea poporului, care îi cere Guvernului să achite facturile pentru trei luni de iarnă. Sandu și regimul ei tiranic au conștientizat că cetățenii nu vor pleca și de această dată capul, pentru a fi prostiți cu sperieturi, astfel vor ieși în stradă, să-și ceară respectarea drepturilor și achitarea de către Guvern a facturilor. Și, pentru a-și menține puterea, Maia Sandu și PAS sunt gata de orice, inclusiv să închidă forțat gura la aproape 80 la sută din populația țării, care nu este mulțumită de situația din țară. Admitem că Maia Sandu și gruparea ei de criminali este gata să arunce țara într-un război civil. Vedem că fac tot posibilul ca să ne împingă spre asta”, a spus Marina Tauber.

Ea a lansat și un îndemn către toate forțele politice din opoziție, inclusiv Igor Dodon, Vlad Batrîncea, Vladimir Voronin și toți deputații socialiști, comuniști, membrii și simpatizanții PSRM și PCRM, către primarul Ion Ceban, către fostul premier Ion Chicu și simpatizanții formațiunii pe care cei doi le conduc, dar și către bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, către Mark Tkaciuk și Congresul civic, Andrei Năstase, Dinu Plângău și Platforma „DA”, de a susține Mișcarea Pentru Popor și inițiativa acesteia de a obliga Guvernul să achite facturile populației pentru lunile de iarnă.

„Noi vrem ca toți să înțelegeți în ce dictatură și haos ne duce Maia Sandu și Partidul PAS. Vă îndemnăm să veniți, duminică, să fiți alături de popor, ca să susțineți inițiativa noastră. Este o inițiativă necesară pentru toți cetățenii. În spatele nostru nu este nici Kremlinul, nici Casa Albă din SUA, nici instituțiile europene de la Bruxelles. În spatele nostru este doar poporul Republicii Moldova și interesele țării noastre și sperăm ca toate partidele pe care le-am numit o să ni se alăture, în 19 februarie, la ora 13:00, în fața Parlamentului. Veniți de dragul poporului și în numele intereselor cetățenilor”, a subliniat Marina Tauber.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata