Membrii unui grup criminal organizat reținuți pentru șantaj

0

Polițiștii au reținut în flagrant trei membri ai unui grup criminal organizat din raionul Căușeni, printre care fostul și pretendentul la rangul așa numit de ”supraveghetor” al aceluiași raion, pentru organizarea și comiterea unui șantaj în privința unei persoane.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că, cei trei cu vârstele de 33, 54 și 62 de ani, originari din Căușeni, în prima jumătate a lunii ianuarie 2024, au șantajat un tânăr de 23 ani. Bănuiții ar fi obligat victima să le ofere procente din venitul obținut în urma vânzării mijlocului său de transport, în sumă de 1 000 euro, bani destinați pentru visteria criminală, aşa numită ”ОБЩАK”.

La data de 9 februarie, sub controlul oamenilor legii, în orașul Căușeni a fost monitorizată și fixată transmiterea și primirea primei tranșe de bani către bănuiți, estorcați de la victimă prin amenințare cu violență fizică.

Bănuiții au fost arestați pentru 30 de zile.

Dacă va fi demonstrată vinovăţia acestora, bărbaţii riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 10 ani.

Acțiunile au fost realizate de ofițerii Direcției investigații criminale a INI, în comun cu ofițerii Inspectoratului de poliție Căușeni, cu suportul mascaților BPDS ”Fulger” a IGP și a Direcției investigații analitice a INI, sub conducerea Procuraturii raionului Căușeni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata