Mihail Popșoi s-a întâlnit cu Președinta Bundestagului Republicii Federale Germania, Bärbel Bas

0

Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi a avut o întrevedere cu Președinta Bundestagului Republicii Federale Germania, Bärbel Bas. La eveniment au participat și președinții comisiilor parlamentare permanente. Oficialii au discutat despre agenda de reforme a Republicii Moldova, situația de securitate din regiune și parcursul european al țării noastre.

La începutul discuției, vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi a mulțumit pentru aprobarea, în 2022, a Rezoluției Bundestagului, prin care se exprimă sprijinul față de parcursul european al Republicii Moldova.

”Depunem efort maxim pentru a îndeplini recomandările Uniunii Europene. Republica Moldova își dorește să facă parte din marea familie a Uniunii Europene”, a spus vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi.

De asemenea, vicepreședintele legislativului Mihail Popșoi a declarat că Parlamentul își dorește să intensifice dialogul bilateral la nivelul conducerii legislativelor, al comisiilor de profil  și al secretariatelor.

Vicepreședintele Parlamentului a mai menționat că, în acest an, se împlinesc 30 de ani de cooperare dintre cele două țări, iar în toată această perioadă Germania a 犀利士5mg oferit sprijin financiar substanțial pentru implementarea diferitor proiecte și reforme.

Președinta Bundestagului Republicii Federale Germania, Bärbel BAS, a declarat că Germania susține parcursul european al Republicii Moldova.

“Vă felicit pentru pașii importanți pe care i-ați făcut după ce, anul trecut, ați depus cererea de aderare la Uniunea Europeană. Deja ați îndeplinit o parte din condiționalități. Din numele poporului german, exprim susținerea pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Sunt sigură ca Republica Moldova va fi parte a marii familii europene” a spus Bärbel Bas.

Totodată, Președinta Bundestagului a apreciat faptul că, de la începutul războiului din Ucraina, Republica Moldova a găzduit un număr mare de refugiați.

În cadrul întrevederii, președinții comisiilor permanente, atât din partea guvernării, dar și a opoziției, au pus în discuție un spectru larg de subiecte: realizările și dificultățile guvernării în domeniul economic și social, reforma de justiției, combaterea dezinformării și amenințările la adresa securității naționale etc.

După întrevedere, Președinta Bundestagului a semnat în cartea de onoare a Parlamentului, a vizitat camera copiilor din incinta legislativului și s-a familiarizat cu expoziția de pictură și grafică, intitulată „Anatol Ghimpu – 30 de ani de activitate pedagogică”.

Menționăm că aceasta este a doua vizită a unui președinte al Bundestagului în Republica Moldova de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre țările noastre.

13.07.2023 Vizita Președintei Bundestagului Republicii Federale Germania, Bärbel Bas, în Republica Moldova
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata