Milionar prin scheme de escrocherie – inculpatul a fost condamnat la 18 ani de închisoare

0

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 30 noiembrie 2023, un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost condamnat pentru comiterea mai multor episoade de escrocherie, fiindu-i stabilită pedeapsa cu închisoare pe un termen de 18 ani și 6 luni ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita activități legate de gestionarea mijloacelor financiare și a bunurilor materiale ale altor persoane pe un termen 5 ani.

Procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, în perioada anilor 2018-2021, inculpatul, sub pretextul confecționării articolelor din aur, a însușit de la mai multe victime bijuterii din aur și mijloace financiare, fără intenția de a-și realiza obligația asumată. Astfel, bărbatul a dobândit articole din aur cu greutatea totală de 1 532,45 gr și mijloace financiare în sumă de 729 735,28 lei.

Tot el, în anul 2018, cunoscând cu certitudine că printr-o procură i-a fost încredințată înregistrarea unui imobil pe numele unei femei, abuzând de încrederea ei și inducând-o în eroare referitor la finisarea procedurilor de înscriere a imobilului, a înstrăinat, din numele femeii, apartamentul situat în sectorul Buiucani al capitalei pe numele unui bărbat, prin care fapt a cauzat victimei daune materiale în sumă de 497 952 lei.

Același inculpat, în anul 2021, sub pretextul deținerii unei procuri ce i-ar fi conferit dreptul de înstrăinare a unui apartament din or.Durlești, a obținut de la o victimă 3000 de euro în calitate de avans pentru a asigura vânzarea bunului imobil, acțiune, despre care știa că nu poate și nu are dreptul să o realizeze.

Suma prejudiciilor cauzate celor peste 50 de părți vătămate a constituit în total peste 2,2 milioane de lei.

Inculpatul a fost anunțat în căutare din motiv că acesta nu s-a prezentat în ședințele de judecată.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată, până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata