Militarii și angajații civili ai Armatei Naţionale donează voluntar sânge și plasmă în perioada 22-24 decembrie curent

0

Militarii și angajații civili ai Armatei Naţionale din garnizoanele Chișinău, Bălți și Cahul donează voluntar sânge și plasmă în perioada 22-24 decembrie curent. Acţiunea este organizată la inițiativa Ministerului Apărării, în comun cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, în scopul suplinirii rezervei de stat și necesitățile instituției militare.

Astfel, miercuri, 22 decembrie, ministrul Apărării Anatolie Nosatîi, împreună cu efectivul militar și civil din Regimentul de stat major „Nicolae Petrică” și Brigada de infanterie motorizată „Ștefan cel Mare” a donat sânge la centrul de colectare amenajat în Tabăra militară 142 din Capitală.

„Prin această acțiune, ne-am dorit ca în pragul sărbătorilor de iarnă, să aducem un pic de speranță în casele celor care au nevoie de sprijinul nostru. Mă bucur că militarii au fost destul de receptivi și au răspuns apelului de a dona voluntar sânge și plasmă. Este îmbucurător faptul că efectivul Armatei Naționale donează sânge ori de câte ori sunt organizate astfel de acțiuni”, a spus ministrul Apărării.

În următoarele zile, centre de colectare vor fi amenajate în unităţile din garnizoanele Cahul şi Bălţi.

În total, aproximativ 300 de militari și angajați civili din unitățile Armatei Naționale și instituțiile Ministerului Apărării sunt aşteptaţi să doneze sânge în cadrul acțiunii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata