Ministerul Justiției inițiază procedurile de lichidare a Partidului Șor

0

Ministerul Justiţiei iniţiază procedurile de lichidare a Partidului „Șor”, care în ajun a fost declarat neconstituţional prin decizia Curţii Constituţionale (CC).

Acest lucru a fost anunţat, marţi, de Ministerul Justiţiei, transmite democracy.md, cu referire la Infotag.

Ministerul a reamintit că, potrivit deciziei CC, este “responsabil de excluderea acestei formaţiuni din Registrul de stat al persoanelor juridice”. Potrivit comunicatului de presă, Ministerul Justiţiei va desemna o comisie de lichidare a Partidului Politic „Șor”, care va lua toate măsurile necesare pentru lichidarea şi excluderea acestui partid din Registrul de stat al persoanelor juridice.

„În legătură cu procedura nemijlocită de lichidare a partidului politic, odată cu numirea lichidatorilor partidului, mandatul organelor partidului politic încetează, lichidatorii fiind responsabili de inventarul bunurilor partidului politic. Din momentul în care partidul politic este în proces de lichidare, acesta pierde dreptul de a mai primi alocaţii de la bugetul de stat”, informează Ministerul.

Reieşind din sensibilitatea subiectului menţionat, Ministerul Justiţiei se angajează să revină periodic cu informaţii pentru public prin care să expună evoluţiile pe marginea procedurii de lichidare a partidului politic dizolvat.

În ajun, Curtea Constituţională a declarat Partidul „Șor” neconstituţional. Acesta fiind primul caz din istoria Moldovei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata