Ministrul Afacerilor Externe acuză Rusia de atacuri cibernetice asupra Moldova 1 și Poștei Moldovei

0

Hackerii ruși ar sta în spatele atacurilor cibernetice asupra site-ului Moldova 1 și asupra Poștei Moldovei. Despre asta a vorbit ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, într-un interviu pentru BBC.

Ministrul a declarat că în prezent țara noastră are capacități „modeste” de apărare cibernetică.

„Capacitățile noastre sunt încă modeste, dar le dezvoltăm, împreună cu partenerii noștri. Dar da, suntem o țintă constantă a atacurilor rusești asupra infrastructurii noastre, nu doar radiodifuzorul public, ci și oficiul poștal, instituțiile guvernamentale sunt vizate în mod regulat de hackeri, pe care experții îi atribuie Rusiei. Dar ne consolidăm reziliența, avem parteneriate puternice, inclusiv cu Marea Britanie, SUA și alți parteneri din Europa, pentru a ne ajuta să ne construim apărarea, inclusiv apărarea cibernetică”, a declarat Mihail Popșoi.

Amintim că, pe data de 20 februarie, Poșta Moldovei a anunțat că a fost supusă unui atac cibernetic. 

La sfârșitul lunii aprilie curent, site-ul Moldova 1 a fost vizat de atacuri cibernetice. Concomitent, au fost atacate și site-urile mai multor instituții guvernamentale. Asemenea atacuri au loc aproape zilnic, a declarat atunci purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata