Ministrul Educației invită toți doritorii la Marea Dictare Națională

0

Marea Dictare Națională va avea loc pe data de 31 august, de Ziua Limbii Române. Inițiativa vine din partea ministrului Educației, Dan Perciun, în cadrul unei conferințe de presă. Evenimentul se va desfășura în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, începând cu ora 10:00.

După spusele ministrului, la eveniment sunt bineveniți toți doritorii: cadre didactice, elevi, studenți, reprezentanți ai diferitor profesii.

Doritorii de a participa se pot înregistra pe pagina Ministerului Educației: mec.gov.md, pentru a se înscrie la eveniment și în funcție de locurile disponibile vor fi contactați pentru a li se confirma participarea. Finaliștii Marii Dictări Naționale vor fi premiați la începutul lunii septembrie.

„Subiectul dictării nu este ales întâmplător”, susține Dan Perciun, adăugând că „acesta reflectă în totalitate aspirațiile europene ale Republicii Moldova și este o modalitate de a reafirma că Republica Moldova trebuie să devină țară membră a UE”.

Câștigătorii concursului de eseuri vor fi premiați în cadrul evenimentului de deschidere a Marii Dictări Naționale. Eseurile vor fi transmise începând de astăzi, 15 august, până pe 24 august, la adresa [email protected]. Rezultatele concursului, pe categorii de vârstă, vor fi anunțate pe 29 august, primele cinci eseuri urmând a fi premiate cu vouchere pentru cărți.

Marea Dictare Națională va fi difuzată la posturile naționale TV și radio, iar răspunsurile corecte vor fi publicate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata