Mișcarea Pentru Popor a transmis Guvernului, Parlamentului și Președinției rezoluția votată la mitingul din 28 februarie

0

Reprezentanții Mișcării Pentru Popor, delegați să reprezinte interesele cetățenilor care solicită guvernării să plătească integral facturile pentru lunile de iarnă, au transmis astăzi Guvernului, Parlamentului și Președinției rezoluția votată la mitingul din 28 februarie. Potrivit documentului, pe lângă doleanța privind achitarea facturilor, oamenii cer demisia prim-ministrului Dorin Recean, pentru a nu admite un conflict militar pe teritoriul țării noastre.

Deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, reprezentant al Mișcării Pentru Popor, susține că acele compensații pentru energie, anunțate de Guvern, nu au ajuns la toți cetățenii și nu în măsura în care să le soluționeze problema facturilor mari.

„Nu am primit niciun răspuns referitor la rezoluția votată la mitingul din 19 februarie, în care cetățenii au solicitat achitarea facturilor pentru cele trei luni de iarnă. Mai mult, ni se pun fel de fel de piedici pentru a nu organiza întruniri pașnice. La mitingul din 28 februarie am votat o altă rezoluție, în care cerem reducerea bugetului pentru apărare al Republicii Moldova, iar banii pentru înarmarea țării să fie alocați pentru achitarea facturilor. De asemenea, ne pronunțăm împotriva războiului pe teritoriul țării noastre. Considerăm că premierul Dorin Recean a ajuns în această funcție pentru a declanșa război pe teritoriul Moldovei”, a declarat deputatul Marina Tauber.

„Îi cerem guvernării să respecte cerințele cetățenilor, care nu mai pot face față facturilor exagerat de mari. Rolul nostru este de a le apăra drepturile oamenilor”, a adăugat Natalia Guzun, membru al PACE.

Un alt membru al mișcării, președintele Uniunii Centriste din Moldova, Mihai Petrache, a menționat următoarele:

„Guvernul trebuie să dea dovadă de responsabilitate și respect față de cetățenii Republicii Moldova. Nu este rațional ca cei din executiv să acționeze ca struțul, care bagă capul în nisip. Este regretabil că autoritățile încearcă să le închidă gura oamenilor pașnici și să-i împiedice să-și exprime dreptul la întruniri. Nu e normal să mobilizezi un număr mare de polițiști pentru mitinguri pașnice”.

„Nu excludem că și această rezoluție va rămâne fără răspuns din partea autorităților. Cu toate acestea mizăm pe un răspuns favorabil pentru cetățenii noștri, care trebuie să beneficieze de susținere din partea statului”, a precizat liderul Partidul „Renașterii”, Serghei Mișin.

Și rezoluția adoptată la mitingul din 19 februarie, din centrul capitalei, a fost transmisă Guvernului, Parlamentului și Președinției. Atunci, cei peste 40 de mii de oameni care au votat rezoluția le-au dat ultimatum autorităților ca, în decurs de o săptămână, să ofere un răspuns oficial în ceea ce privește achitarea facturilor cetățenilor pentru lunile decembrie-februarie. Demnitarii au ignorat cu desăvârșire cerințele oamenilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata