Mișcarea Pentru Popor anunță organizarea unei noi întruniri pașnice, pentru a determina autoritățile să plătească facturile cetățenilor pentru lunile de iarnă

0

Mișcarea Pentru Popor va organiza o nouă întrunire publică, în data de 28 februarie, ora 12:30, în fața Primăriei Chișinău. La acest miting, sunt așteptați toți cetățenii care nu mai pot face față facturilor mari de întreținere, ca să-și exprime opinia față de refuzul guvernării PAS de a achita integral facturile populației pentru lunile de iarnă. Un anunț în acest sens a fost făcut astăzi de către vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, care face parte din Mișcarea Pentru Popor.

Marina Tauber a reamintit faptul că luni, reprezentanții Mișcării Pentru Popor au transmis rezoluția votată la mitingul de duminica trecută, de către 40 de mii de oameni, care solicită achitarea integrală a facturilor pentru lunile de iarnă și că așteaptă un răspuns de la autorități, în decurs de o săptămână.

„Până în seara zilei de luni, 20 februarie, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a dat un răspuns, prin intermediul presei, potrivit căruia Guvernul nu are bani pentru a achita facturile. În aceeași zi însă mai mulți demnitari ai PAS au vorbit din nou despre înarmarea Moldovei. Nu știm de unde actuala guvernare găsește bani pentru înarmare, iar pentru facturi nu are. Marți, colegul nostru, deputatul fracțiunii Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu, a făcut o interpelare prin care a cerut Guvernului informații despre toți banii oferiți țării noastre de către donatorii externi, pentru depășirea crizei energetice. Noi vrem să aflăm unde au dispărut și dispar banii de peste hotare, cu care se laudă aproape zilnic Maia Sandu și PAS”, a precizat Marina Tauber.

Prin urmare, susține Marina Tauber, Mișcarea Pentru Popor, care reprezentă vocea zecilor de mii de oameni, care au participat la mitingul din 19 februarie, califică greșit răspunsul guvernării, oferit prin intermediului ministrului Alexei Buzu, potrivit căruia nu sunt bani pentru achitarea integrală a facturilor. Din acest motiv, este necesară organizarea unui nou miting, pentru ca doleanțele oamenilor să fie auzite.

„Mișcarea Pentru Popor anunță organizarea unei noi acțiuni în masă, în data de 28 februarie, pentru ca cetățenii din întreaga țară să-și exprime opinia legată de refuzul guvernării PAS de a achita integral facturile populației pentru lunile de iarnă. Pe 28 februarie vom fi și mai mulți, și mai activi, pentru a ne face auziți și ascultați de regimul Sandu-PAS. Oamenii vor veni din întreaga republică, indiferent de câtă presiune, intimidare, șantaj și sperietori vor pune la cale cei din conducerea tiranică și antipopulară a țării. Poporul are dreptul la protest, are dreptul să formuleze cereri, are dreptul să obțină ceea ce solicită”, a subliniat Marina Tauber.

Între timp, continuă campania Mișcării Pentru Popor privind colectarea semnăturilor cetățenilor, pentru a determina guvernarea să plătească facturile pentru lunile de iarnă. Până în prezent, au fost adunate aproximativ 400 de mii de semnături.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata