Mitropolia Moldovei nu va adera la Patriarhia Română

0

Mitropolia Moldovei nu va adera la Patriarhia Română, a declarat episcopul de Soroca, Ioan Moșneguțu, după o adunare cu protopopii la mitropolie în contextul în care mai mulți parohi au aderat în ultimul timp la Mitropolia Basarabiei.

Ioan Moșneguțu a subliniat că preoții care vor trece la Mitropolia Basarabiei vor fi sancționați canonic. Potrivit acestuia, de la începutul lunii februarie 2022 au trecut la Mitropolia Basarabiei aproximativ 13 clerici, transmite democracy.md cu referire la Radiomoldova.md.

El a mai subliniat că Biserica Ortodoxă din Moldova condamnă cu vehemență războiul din Ucraina și se roagă pentru pace.

„A fost adoptată o decizie potrivi căreia Biserica Ortodoxă din Moldova își păstrează statutul ei actual. Îl avem pe Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova. Clerul și poporul rămâne fidel Bisericii Ortodoxe din Moldova”, a declarat Ioan Moșneguțu.

Pe de altă parte, secretarul Mitropoliei Basarabiei, Constantin Olariu, a declarat pentru Radio Moldova că de la începutul invaziei ruse în Ucraina, aproximativ 50 de biserici au aderat la Mitropolia Basarabiei, iar tendința este una în creștere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata