Modernizarea satelor în raionul Orhei continuă: În Mălăiești au fost reparați complet 6 kilometri de drum

0

Echipa lui Ilan Șor continuă să modernizeze satele din raionul Orhei. Recent, un proiect de infrastructură important a fost finalizat în comuna Mălăiești. Complet a fost reparată strada centrală, care unește satele comuneiMălăiești și Morozeni. În doar 20 de zile, a fost asfaltat un tronson de peste un kilometru și aplicate marcajele rutiere, pentru organizarea corectă a circulației și asigurarea securității oamenilor.

Lucrările de reabilitare a drumului trebuiau să înceapă încă acum patru ani. Pandemia de COVID-19 și starea de urgență constant prelungită a împiedicat realizarea proiectului de infrastructură modern, a relatat primarulcomunei Mălăiești, Victor Ceban.

“Acest drum este un simbol al progresului dezvoltării noastre ca comunitate. Cu ajutorul eforturilor comune, am reușit să-l reabilităm și să-l facem confortabil pentru toată lumea. Acest proiect ne face să ne simțim mai conectați cu restul lumii, și suntem recunoscători tuturor celora care au contribuit la realizarea lui: consilierilor locali, consilierilor raionali, președintelui raionului Dinu Țurcanu și întregii echipe a lui Ilan Șor. E un drum foarte important pentru sătenii comunei, pe care l-am așteptat mulți ani”, a spus primarul satului Mălăiești Victor Ceban.

Modernizarea drumului a costat un milion și jumătate de lei. Banii au fost alocați din bugetul Consiliului raional Orhei și de către sponsori, a anunțat președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu. El a subliniat că, pentru echipa lui Ilan Șor dezvoltarea satelor este o prioritate, ca urmare  investițiile în infrastructura rutieră și socială în Mălăiești vor continua.

„Acest proiect este, inclusiv, meritul Dumneavoastră. În primul rând, pentru că ați susținut un primar muncitor și responsabil, cum este Victor Ceban. Să știți că a insistat foarte mult ca acest proiect să fie dus la bun sfârșit, în ciuda obstacolelor neprevăzute care au apărut în calea noastră. Noi apreciem eforturile și munca Dumneavoastră,și vă mulțumim din suflet pentru loialitatea și dragostea față de Mălăiești și încrederea în echipa noastră”, a menționat Dinu Țurcanu.

Viceprimarul orașului Orhei, Valerian Cristea, care a fost invitat la evenimentul de inaugurare a străzii, a precizat că echipa lui Ilan Șor a construit peste 40 de kilometri de drum în satele din Orhei, în ultimii ani – singurul raion din țară care a reușit această performanță, a evidențiat funcționarul.

“În 2015, Ilan Șor, care a fost ales primarul municipiului Orhei, mi-a vorbit despre planurile de modernizarea ainfrastructurii rutiere din oraș, și mi-a propus să mă implic în procesul de realizare a acestor proiecte. Atunci, mi se părea ireal, pentru că înțelegeam că este vorba de investiții mari. Foarte curând, am reușit să majorăm bugetul orașului de patru ori, să atragem investiții și să gestionăm corect banii publici. Orheienii au avut încredere în noi, iar astăzi orașul Orhei este cel mai frumos din țară. După acest model, vom reconstrui infrastructura rutieră întoate satele din raionul Orhei. Am demonstrat că este posibil”, a spus Valerian Cristea.

Primarul de onoare al municipiului Orhei și omul de afaceriIlan Șor le-a mulțumit locuitorilor comunei Mălăiești pentru faptul că, patru ani în urmă, au susținut partidul Politic “ȘOR” și au avut încredere în echipa lui.

„Sunt fericit de fiecare dată când reușim să ducem la bun sfârșit un proiect important pentru oameni. Și asta deoarece în spatele fiecărei realizări stă multă muncă și responsabilitate. Dorința sinceră de a schimba spre bine viața moldovenilor, de a salva satele, de a duce acasă conaționalii care au fugit din țară din cauza sărăciei ne inspiră și ne dă putere să luptăm cu obstacolele și să facem lucruri frumoase pentru Dumneavoastră. Moldova dezvoltată este despre fapte concrete și proiecte realizate, dar nu despre vorbe goale”, a declarat Ilan Șor.

Evenimentul de inaugurare a drumului a finalizat cu un spectacol muzical susținut de ansamblul folcloric al Casei de Cultură a municipiului Orhei „Orheienii”. A fost interesant și pentru copii, care s-au plimbat cu trenulețul pe strada nouă.

În ultimii patru ani, în modernizarea infrastructurii rutiere și sociale din comuna Mălăiești au fost investiți 8 milioane de lei. Printre proiectele realizate se numără iluminatul stradal, construcția drumurilor în variantă albă și renovarea grădiniței și bibliotecii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata