Moldova ieftinește tranzitul produselor agricole din Ucraina

0

În 2024, tranzitul produselor agricole ucrainene pe teritoriul Moldovei se va efectua cu o reducere de 27 la sută.

Despre acest lucru a anunțat Ministerul ucrainean al Reintegrării pe canalul său Telegram, prezentînd rezultatele întrevederii cu vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk privind discutarea acordurilor încheiate în urma reuniunii copreședinților Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru comerț și cooperare economică, care a avut loc la 29 septembrie 2023 la Odessa, transmite democracy.md cu referire la noi.md.

“Ca urmare a rezultatelor acordurilor, în acest an, Moldova va aplica o reducere pentru transporturile tranzit ale produselor agricole ucrainene prin Moldova. Aceasta constituie 27% din tarifele actuale”, se arată în publicație.

În plus, ministerul a reamintit că a intrat în vigoare acordul dintre guvernele Republicii Moldova și Ucrainei privind construcția unui punct de trecere a frontierei peste rîul Nistru la frontiera moldo-ucraineană în apropierea localităților Iampol și Cosăuți, iar la 21 decembrie 2023 a avut loc ceremonia de semnare a 7 proiecte de protocoale, care prevăd controlul comun la punctele de control comune de la frontiera de stat moldo-ucraineană.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata