Moldovean căutat pe canalele Interpol, extrădat din Cehia

0

Un bărbat de 37 de ani, originar din Bulboaca, raionul Anenii Noi, anunțat în anul 2020 în  căutare internațională pe canalele Interpol, a fost reținut în Cehia. 

Moldoveanul a fost anunțat în căutare cu scop de arest și extrădare la solicitarea Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, fiind învinuit de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 168 alin. 2 „Munca forțată asupra a două sau mai multe persoane”. 

Acesta în anul 2017, aflându-se în Cehia, ar fi racolat prin intermediul rețelelor de socializare mai mulți moldoveni pentru a munci în construcții, promițându-le un salariu de peste o mie de euro lunar. 

Ajunși în Cehia, victimele ar fi primit pentru toate lunile lucrate (3 luni) doar o  parte din bani. Mai mult, învinuitul le procura bilete și îi transporta în Republica Moldova fără a le achita restanța. 

Ca urmare a acțiunilor comune ale polițiștilor moldoveni și cei  din  Cehia și cu suportul BNC Interpol,  bărbatul a fost reținut în Cehia și extrădat în Republica Moldova pe cale aeriană.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata