Monedele virtuale vor fi reglementate prin lege

0

În legislația națională vor fi introduse noțiuni care vizează monedele virtuale. Este una dintre prevederile unui proiect de lege pentru care, la ședința de astăzi, membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică au aprobat raportul.

Astfel, se propune introducerea unor noțiuni noi privind „moneda virtuală” sau „furnizor de servicii privind monedele virtuale”. Potrivit autorilor, modificările sunt necesare în contextul dezvoltării rapide a acestui sector și a riscului utilizării abuzive a monedelor virtuale cu scopul spălării banilor și finanțării terorismului.

De asemenea, proiectul de lege mai prevede modificarea cadrului legislativ intern în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor prin introducerea articolelor care vizează beneficiarul efectiv, persoanele expuse politic sau măsurile aplicate cu privire la țările/jurisdicțiile cu risc sporit desemnate de Grupul de Acțiune Financiară Internațională.

Proiectul de lege a fost elaborat în baza recomandărilor Comitetului MONEYVAL al Consiliului Europei și transpune o serie de directive europene din domeniu. DOCUMENTUL va fi propus examinării în plenul Parlamentului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata