NATO analizează posibilitatea trimiterii în Republica Moldova a armamentului modern, ”pentru a o proteja de invazia rusă”

0

NATO analizează posibilitatea trimiterii în Republica Moldova a armamentului modern, ”pentru a o proteja de invazia rusă”. Declarația a fost făcută de șefa diplomației britanice, Liz Truss, într-un interviu pentru Daily Telegraph.
”Mi-aș dori ca Moldova să fie dotată în conformitate cu standardele NATO. În prezent purtăm asemenea discuții cu partenerii din alianță”, a declarat Truss.
Guvernarea PAS deja a anunțat că va dubla în acest an bugetul dedicat apărării. Despre aceasta a declarat deputatul PAS, Mihail Druță, săptămâna aceasta, în cadrul unei emisiuni televizate. Parlamentarul a evitat să spună din ce surse urmează să fie majorat din nou bugetul militar al țării, dar a remarcat că aceasta se face pentru că avem un război ”în coasta noastră”.
Amintim, la ultima rectificare a bugetului care a fost făcută recent de guvernare, bugetul pentru apărarea națională a fost suplimentat cu aproape 128 de milioane de lei. Acesta a ajuns acum la peste 1,16 miliarde de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata