Ne așteaptă o nouă scumpire la energia electrică, confirmă Gavrilița și Spînu

0

Ne așteaptă o nouă scumpire a energiei electrice. Informația a fost confirmată atât de premierul Natalia Gavrilița, cât și de vicepremierul Andrei Spînu.

Marți, 19 aprilie, în cadrul unei întrevederi cu autoritățile locale din Cimișlia, Natalia Gavrilița a declarat că “Energocom a anunțat licitația de procurare a energiei electrice, solicităm companiilor din Ucraina să participe, dar s-ar putea să crească prețul”.

Pe de altă parte, vicepremierul Andrei Spînu, care a ținut miercuri o conferință de presă despre situația energetică a Republicii Moldova, susține că tariful ar putea crește chiar din luna mai.

“Din cifrele pe care le avem azi, s-ar putea să avem o creștere a tarifului pentru energia electrică. Cel mai probabil tariful ar putea fi aplicat pentru luna mai, dar din iunie”, a declarat Andrei Spînu.

Ultima majorare a tarifului la energia electrică a avut loc la 1 aprilie. Pentru consumatorii deserviți de Premier Energy tariful a crescut de la 1,51 lei la 2,17 lei/kWh, pentru locuitorii din raioanele de nord a fost aprobată o majorare de tarif de la 2,04 la 2,51 lei/kWh.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata