Nerespectarea regulilor de circulație, a lăsat un șofer din Cimișlia fără dreptul de a conduce mijloace de transport

0

Ieri seara, ofițerii Direcției patrulare Sud aflându-se la menținerea și asigurarea ordinei publice în orașul Cimișlia au observat un autovehicul care circula haotic și cu viteză prin localitate. Conducătorul auto a fost somat de nenumărate ori să oprească mijlocul de transport, însă acesta a ignorat cerințele agenților de patrulare și și-a continuat destinația.

La scurt timp, mașina a fost stopată. La volan se afla un bărbat de 35 de ani, fiindu-i propusă procedura de a trece testarea alcoolscopică pentru depistarea stării de ebrietate și naturii ei, acesta categoric a refuzat.

În urma verificării sistemului de date, inspectorii de patrulare au constatat că bărbatul este dat în căutare de către un executor judecătoresc pentru neachitarea la timp a unor plăți.

Șoferul fost escortat la Inspectoratul de poliție Cimișlia, pe numele acestuia a fost pornit un dosar penal pentru refuzul de a trece testarea alcoolscopică și un dosar administrativ pentru neîndeplinirea de către conducătorul de vehicul a indicaţiei legale dată de agentul de circulaţie de a opri vehiculul.Pentru refuzul de a trece testarea alcoolscopica, riscă muncă nemunerată în folosul comunității de până la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport, iar pentru nestoparea mașinii la indicațiile polițiștilor, riscă amendă de la 17.500 până la 25.000 de lei, muncă nemunerată în folosul comunității pe o durată de la 40 la 60 de ore, cu privarea de dereptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 6 luni la 1 an.

Amintim, conducătorul auto este obligat să respecte cerințele regulamentului circulației rutiere și indicațiile agentului de patrulare!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata