Nici un deputat al majorității parlamentare nu răspunde cu gratitudine bunăvoinței statului român

0

Nici un deputat al majorității parlamentare nu a participat la manifesările de comemorare organizate în cimitirile ostașilor români de pe teritoriul Republicii Moldova cu ocazia Zilei Eroilor.
Într-un comentariu publicat pe rețelele de socializare jurnalistul Victor Nichituș consideră că deputații moldoveni nu răspund cu gratitudine gesturilor de bunăvoință ale statului român. „În condițiile în care autoritățile române au oferit un program de asistență de 100 de mln de euro pentru Republica Moldova ar fi fost de bun simț ca deputații partidului de guvernământ, majoritari în Parlamentul Republicii Moldova, să fi pomenit în legislativul moldovean atât despre importanta sărbătoare religioasă, Înălțarea, cât și despre Ziua Eroilor Neamului Românesc”, notează Nichituș.

În contextul relațiilor dintre România și Republica Moldova, liderul de opinie consideră că acțiunile primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, de implementare a unor acțiuni în comun cu autoritățile locale din România reprezintă o modalitate de promovare a românismului. “Atunci când se plimbă prin parcul Alunelul chișinăuienii, indiferent de etnia lor, știu că acest parc a fost reamenajat cu ajutorul financiar venit din București, este și asta o modalitate de promovare a românismului”,

Ziua de 2 iunie, data la care în acest an a fost celebrată Înălțarea Domnului, în România se comemorează Ziua Eroilor Neamului Românesc. În cimitirile ostașilor români aflate pe teritoriul Republicii Moldova au fost efectuate slujbe de pomenire pentru soldații români care au murit în el de al doilea război mondial.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata