Nicu Popescu va participa astăzi, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din cadrul Parteneriatului estic al UE

0

Vicepremierul Nicu Popescu va participa la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din cadrul Parteneriatului estic al UE (PaE), care va avea loc astăzi 12 decembrie la Bruxelles, transmite Radio Chișinău.

La reuniunea ministerială prezidată de înaltul reprezentant pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell vor participa miniștrii de externe din statele membre ale UE și omologii din țările Parteneriatului.

La Bruxelles, șeful diplomației de la Chișinău va avea întrevederi cu comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, secretarul general al Serviciului European pentru Acțiune Externă, Stefano Sannino, precum și cu alți oficiali de nivel înalt din Uniunea Europeană.

Discuțiile vor viza viitorul Parteneriatului estic, provocările în materie de securitate și consecințele generate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei pentru întreaga regiune.

În cadrul întrevederilor planificate, Nicu Popescu va pune în discuție și oportunitățile pentru modernizarea sectorului de apărare și securitate din Rep. Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata