Nivelul scăzut de încredere în instituțiile politice: Analiza lui Ian Lisnevschi

0

Într-un interviu acordat pentru “Eurasia.Expert”, Ian Lisnevschi, directorul companiei de cercetare și consultanță politică “Intellect Group”, a adus în discuție perspectivele diferitelor forțe politice în alegerile locale din Moldova și nivelul de încredere al populației în instituțiile politice și publice.

Potrivit lui Lisnevschi, majoritatea populației n日本藤素 u mai are încredere în structurile politice și instituțiile de putere.

” În țară, există mai multă încredere în “Tik-Tok” decât în televiziune. Cea mai mare cotă de încredere în rândul populației este în biserică. Singurul lucru în care oamenii mai au încredere”, consideră Lisnevschi.

În ceea ce privește alegerile, politologul a subliniat că acestea nu mai stârnesc un sentiment de dreptate în rândul populației, ci mai degrabă unul de anxietate. Oamenii percep alegerile ca fiind dominate de certuri politice, compromisuri și scandaluri.

Lisnevschi a menționat că opoziția nu era pregătită pentru alegerile locale și că a început să se pregătească relativ târziu. 

“Opoziția nu are nicio solidaritate. Forțele opoziției se luptă cu ele însele, nu cu autoritățile”, susține expertul. 

Cu toate acestea, în ciuda acestor provocări, Lisnevschi a menționat că nimeni nu are 100% șanse de a câștiga alegerile, însă există oportunități pentru toate forțele politice. 

“Potrivit sondajelor de opinie, 60-70 la sută din populație nu are încredere în niciun lider politic și din acest motiv vor încerca să formeze o propunere politică care să fie mai acceptabilă pentru electorat”,  a menționat expertul.

În încheiere, Lisnevschi a subliniat că procesele electorale sunt în continuă evoluție, iar pregătirea rapidă și adaptarea la schimbările recente în reguli vor juca un rol crucial în rezultatul alegerilor locale din Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata