Norvegia anunță noi măsuri pentru a limita accesul ucrainenilor

0

Guvernul notează că decizia înăspririi regulilor pentru refugiații din Ucraina a fost luată pentru a egaliza tratamentul migranților din Ucraina și al altor solicitanți de azil.

Norvegia a anunțat noi măsuri menite să limiteze numărul de ucraineni care intră în țară, se menționează pe site-ul guvernului norvegian, transmite democracy.md cu referire la adevarul.ro.

„Dorim să introducem măsurile pe care le propunem astăzi pentru a limita numărul mare de vizitatori [ucraineni] <…> Ucrainenii nu vor mai putea primi sprijin financiar dacă vor decide să locuiască în privat și nu într-un centru de primire. Statul nu va mai acoperi costurile pentru întreținerea animalelor de companie pentru noii sosiți la centrele de primire.<…> Guvernul reduce numărul posibilelor servicii stomatologice pentru ucrainenii strămutați, aflați în Norvegia. Regulile de rezidență vor fi înăsprite pentru beneficiarii indemnizaţiilor din punctul de vedere al întinderii lor în timp. Se introduce durata de rezidenţă pentru primirea ajutoarelor de bază şi suplimentare. Indemnizaţia de adaptare pentru soţi şi convieţuitori fără copii și programul de adaptare are noi termene”, se arată în mesaj.

Guvernul norvegian notează că a decis să înăsprească măsurile împotriva ucrainenilor pentru că dorește ca aceștia să fie tratați la fel ca și alți solicitanți de azil.

În prezent, Norvegia a acceptat peste 73 de mii de refugiați, se arată în raport.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata