O cetățeancă a Ucrainei reținută pentru 72 de ore, ar fi organizat migrație ilegală pentru doi bărbați ucraineni

0

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale NORD în comun cu Procuratura Briceni au acționat în baza informațiilor operative, iar în rezultat o cetățeancă a Ucrainei a fost reținută în flagrant delict în zona de frontieră, pentru organizarea migrației ilegale. Femeia ar fi asigurat trecerea frauduloasă din Ucraina în R. Moldova pentru doi bărbați ucraineni.

Astfel, mașina cu cele trei persoane a fost oprită în trafic ieri, 15 iunie 2023, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Costești. Persoanele se deplasau spre ieșirea din R. Moldova după ce ar fi trecut clandestin frontiera de stat.

În cadrul documentării cazului s-a stabilit că bărbații ucraineni au achitat câte 5500 de dolari fiecare pentru serviciile de preluare din zona de frontieră, transportare și tranzitare a R. Moldova. Din declarațiile acestora s-a aflat că urmau să ajungă într-un stat UE, traversând deja legal frontiera prin PTF Costești.

În fapt, cetățeanca Ucrainei, bănuită de organizarea migrației ilegale a fost reținută pentru 72 de ore.

Totodată, autoturismul utilizat în transportarea străinilor a fost indisponibilizat la sediul Direcției regionale NORD până la încheierea cercetărilor.

În continuare sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata