O conferință privind inteligența artificială, organizată la Chișinău

0

În perioada 18-19 aprilie, la Chișinău va fi organizată conferința „Inteligența Artificială & Big Data”, un eveniment care va explora potențialul transformator al tehnologiilor din domeniul inteligenței artificiale și big data în accelerarea progresului uman.

Potrivit organizatorilor, conferința va fi inaugurată de prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, care va participa și în cadrul unui panel de discuții.

Astfel, timp de două zile, doritorii vor putea să participe la multiple sesiuni livrate de speakeri naționali și internaționali, care vor vorbi despre utilizarea IA și big data în domenii precum educația, finanțele, afacerile și serviciile publice.

Printre aceștia se numără David Shrier, lider în inovarea tehnologică și educațională, Profesor de Practică în Inteligență Artificială și Inovare, Imperial College London, MIT, Carmen-Daniela Micu, CEO ENVISIA, Guy Levi, consultant OECD, Nikolaz Foucaud, Managing Director la EMEA, Coursera, Mircea Geoană, Secretar General al NATO, Fengchun Miao, Chief Unit for Technology and AI in Education, UNESCO Headquarters și alții.

„Impactul Inteligenței Artificiale începe a fi simțit cu un avânt considerabil în diferite sfere ale economiei. Dezvoltarea instrumentelor cu utilizarea IA va spori semnificativ eficiența serviciilor utilizate și prestate. Este un moment crucial în alinierea Republicii Moldova cu trendurile globale și este important să învățăm de la cei mai buni, dar și să furnizăm cetățenilor soluții inteligente. Prin aplicarea IA putem accelera creșterea sectorului, dar și contribui la îmbunătățirea calitativă a serviciilor care utilizează IA, poziționând Moldova ca o țară care avansează mereu și care demonstrează continuu că este un loc potrivit pentru a îmbrățișa tehnologiile bazate pe inteligență artificială”, a spus Ana Chirița, directoare Proiecte Strategice, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC.

De asemenea, în cadrul evenimentului vor avea loc o serie de paneluri de discuții în cadrul cărora vor fi abordate teme precum utilizarea inovațiilor și tehnologiilor în domeniul sănătății, utilizarea Inteligenței Artificiale în beneficiul omenirii, IA & Big Data în Business sau Inteligența Artificială în sectorul agricol. Evenimentul va reuni experți, lideri de afaceri, reprezentanți ai sectorului educațional și autorități publice din R. Moldova, România, Serbia și Ucraina. 

Conferința „Inteligența Artificială & Big Data” își propune să contribuie la intensificarea cooperării transfrontaliere pe dimensiunea de inovare și dezvoltare, oferind participanților o platformă eficientă pentru transfer de expertiză, schimb de idei și stabilire de conexiuni valoroase. De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi abordate provocările contemporane și posibilitatea de a valorifica puterea tehnologiei pentru a îmbunătăți calitatea vieții și pentru a încuraja dezvoltarea țărilor din Europa de Est. 

Evenimentul va avea loc în perioada 18-19 aprilie, la centrul Tekwill, strada Studenților 9/11, Chișinău.

Conferința „Inteligența Artificială & Big Data” este organizată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, AmCham Moldova și AC Tech în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova.

Evenimentul se desfășoară cu susținerea Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie și cu sprijinul Proiectului „E-Guvernare și Digitalizare în țările din Parteneriatul Estic”, finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și cu susținerea Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata