O donație de medicamente, de peste 300 de mii de lei, a fost oferită cu suportul Guvernului Japoniei

0

Astăzi a avut loc evenimentul de transmitere oficială a unui lot de medicamente pentru tratamentul tuberculozei drogrezistente. Donația vine să asigure accesul la tratament atât pentru cetățenii Republicii Moldova, cât și pentru refugiații din Ucraina.

Suportul cuprinde cinci tipuri de medicamente, care acoperă 50 de cursuri de tratament, destinate adulților și șase tipuri de medicamente pentru zece cursuri de tratament, destinate copiilor. Lotul de preparate include forme de medicamente pentru copii, care sunt mai ușor de administrat și permit o dozare mai precisă, anunță Ministerul Sănătății.

La eveniment au participat Angela Paraschiv, secretar de stat al Ministerului Sănătății, excelența Sa, Yamada Yoichiro, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Viorel Soltan, șeful Departamentului Sprijin pentru Țări și Comunități pentru Impact, Parteneriatul Stop TB, Geneva și Doina Rusu, directoarea Institutului de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”.

Medicamentele au fost procurate cu suportul financiar al Guvernului Japoniei în sumă totală de 330.533,69 dolari. Asistența tehnică necesară a fost oferită de Parteneriatul Stop TB.

Menționăm că, în Republica Moldova a fost aprobat Programul național de răspuns la tuberculoză pentru anii 2022-2025, care are drept scop majorarea ratei de vindecare în rândul pacienților, îmbunătățirea accesului la tratament pentru toți cetățenii, reducerea incidenței tuberculozei cu 50% și a mortalității cu 75%, comparativ cu anul 2015. Acesta reprezintă un pas semnificativ în construirea unui viitor sănătos pentru comunitatea noastră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata