O echipă din Brazilia ar fi primit refuz de intrare în țară. Doreau să filmeze un documentar

0

„Au venit brazilienii sa facă un film pozitiv despre Moldova și nu le dau voie să intre în țară!”, a scris la miezul nopții Denis Roșca de la PACE pe contul său de Facebook, duminică, 7 mai curent, revenind cu detalii.

Potrivit politicianului, cinci oameni au stat 15 ore pe aeroportul Chișinău, într-un final fiind întorși acasă. Poliția de Frontieră a precizat pentru democracy.md că toate persoanele care au primit refuz de intrare nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, transmite Știri.md.

Persoanele vizate ar fi venit să filmeze un documentar despre istoria evreilor în Republica Moldova. Aveau agenda filmărilor pe minute și cel puțin 10 vorbitori cu care s-au înțeles privind ora și locația. Ba mai mult, există un propo pe YouTube.

Denis Roșca a dat de înțeles că motivul pentru care echipei i s-a interzis să intre în țară a fost că nu au acreditare de jurnaliști, chiar dacă Ministerul de Externe ar fi confirmat că nu este nevoie să fie acreditată, pentru că nu sunt jurnaliști.

„S-a găsit un om care a spus ca regizorul este jurnalist și sa scoată permisul special”.

Și Ministerul Culturii ar fi confirmat că persoanele sunt cunoscute și în proiect se lucrează împreună.

„Comunitatea evreilor basarabeni controlează sistemul media în Brazilia (familia Wainer vinde 51% din biletele din cinematografe, familia Sirotsky are peste 20 surse mass-media și este locul 3 după cifra de afaceri) – acum șansele Moldovei de a vinde filme în Brazilia scad dramatic! … Minus oportunități pentru cinematografia moldoveneasca în America Latină … Unica țară din America latina în care mergem fără viza este Brazilia”, a mai scris Denis Roșca.

Contactați de Realitatea.md referitor la această situație, reprezentanții de presă ai Poliției de Frontieră au explicat că, totuși, persoanele nu și-au putut justifica scopul călătoriei în țara noastră.

„Conform procedurilor legale, toate persoanele neautorizate la intrarea în Moldova au fost returnate în statul de pornire”.

În ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în Republica Moldova, pentru 26 de persoane s-a aplicat refuzul de autorizare a trecerii frontierei de stat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata