O femeie din Afganistan și-a vândut bebelușul cu 104 dolari, pentru a cumpăra mâncare familiei

0

Criza alimentară cu care se confruntă Afganistanul i-a adus pe oameni în pragul disperării. O mamă a fost nevoită să-și vândă unul dintre gemenii nou-născuți, pentru a reuși să-l hrănească pe celălalt, informează Daily Mail.

Femeia de 40 de ani, din nordul provinciei Jawzjan, a dăruit copilul unui cuplu fără copii în schimbul a 104 de dolari. Cu această sumă, ea speră că va reuși să cumpere suficientă mâncare pentru a-i ajunge familiei sale încă șase luni.

Acest caz șocant a fost descoperit de “Salvați copiii”, organizație care distribuie alimente persoanelor aflate în dificultate în Afganistan.

Femeia a mărturisit că i-a născut pe gemeni – un băiat și o fată – în urmă cu aproximativ patru sau cinci luni, la scurt timp după ce ea și rudele sale au părăsit ferma pe care o dețineau din cauza secetei.

Soțul femeii este angajat pe șantier și câștigă un dolar pe zi. Fiul cel mare al familiei lucrează în piață, unde împinge cărucioarele pe care proprietarii de tarabe le folosesc pentru a transporta marfa. Uneori, comercianții preferă să apeleze la oameni puternici. Din acest motiv, băiatul rămâne fără muncă.

Femeia a mai spus că inițial a refuzat să renunțe la unul dintre copii. Totuși, după câteva zile l-a văzut pe băiat plângând, fără să aibă ceva de mâncare. Astfel, ea a decis să-l dea.

“A fost greu. Mai greu decât vă puteți imagina. Mi-am dat copilul din cauza sărăciei. Nu am putut să am grijă de el și nu îmi puteam permite nimic.

I-am dat toți banii soțului meu. A cumpărat niște orez, ulei și făină. Le-am terminat deja″, a afirmat femeia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata