O navă de marfă turcească s-a scufundat în Marea Neagră

0

O navă de marfă turcească s-a scufundat duminică în Marea Neagră din cauza unei furtuni. Autorităţile nu au reuşit să ia legătura cu echipajul, a anunţat luni ministrul de interne turc Ali Yerlikaya, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Căpitanul navei sub pavilion turcesc Kafkametler informase duminică dimineaţă că vasul era în pericol de lovire a unui dig din dreptul oraşului Eregli din provincia Zonguldak, situată în nord-vestul Turciei.

Doisprezece marinari se aflau la bordul cargoului care transporta ferosiliciu din portul Temriuk din Rusia, către Aliaga din Turcia. În ultima sa comunicare cu autorităţile turce, căpitanul a declarat că nava pluteşte în derivă spre un dig din largul coastei Eregli.

Vânturi violente şi furtuni au lovit duminică mai multe zone din Turcia, în special în nord-vest, conform Agerpres. Ministrul Yerlikaya a explicat că nava-cargo, cu 12 membri ai echipajului la bord, s-a scufundat la scurt timp după lovirea digului.

Nord-vestul Turciei a fost lovit duminică de o furtună puternică şi guvernatorul provinciei Zonguldak a afirmat că vremea nefavorabilă a făcut dificilă operaţiunea de căutare şi salvare.

”Atunci când condiţiile meteorologice se vor îmbunătăţi, vor fi lansate imediat activităţile de căutare şi salvare”, a precizat Ali Yerlikaya.

O altă navă, care arbora pavilionul Camerunului, s-a rupt în două din cauza valurilor violente în Eregli, după ce întregul său echipaj a fost evacuat în siguranţă.

Vântul puternic şi ploile au provocat, de asemenea, inundaţii şi pagube în Sile şi Garipce, două oraşe de coastă la Marea Neagră, în apropiere de Istanbul, fără a provoca victime sau răniţi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata