O nouă tragedie în Odesa: Cinci persoane au murit într-un atac rusesc, confirmă autoritățile

0

Un atac rusesc asupra portului Odesa a ucis cinci persoane, a declarat purtătorul de cuvânt al Marinei, Dmytro Pletenciuk, pentru presa ucraineană, pe 6 martie, potrivit Ukrainska Pravda.

„Se desfășoară acțiuni de investigație, sunt stabilite toate circumstanțele unei alte crime de război săvârșite de Rusia. Numărul total este încă în curs de determinare”, a spus Pletenciuk.

Alerta de raid aerian au răsunat în această dimineață, după care s-a auzit o explozie puternică, potrivit rapoartelor locale.

Președintele Volodimir Zelenski a confirmat în această după-amiază că Rusia a lansat o rachetă asupra orașului și că au fost victime.

„Am văzut acest astăzi. Vedeți cu cine avem de-a face, nu le pasă unde au lovit” a spus el reporterilor, referindu-se la faptul că atacul a avut loc în timp ce prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis vizita orașul.

Mitsotakis a spus că Zelensky și personalul său îi făceau un tur al portului Odesa când a auzit sirena raidului aerian.

„La scurt timp după, când ne urcam în mașinile noastre, am auzit o explozie puternică”, a spus Mitsotakis.

Mitsotakis a continuat să viziteze clădirea cu nouă etaje care a fost avariată într-un atac cu dronă rusă din 2 martie. Atunci 12 persoane au murit, inclusiv cinci copii.

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata