Oficial: Certificatul COVID-19 emis de Republica Moldova va fi modificat

0

Forma certificatului COVID-19 emis de Republica Moldova va fi modificată pentru a fi compatibilă cu certificatul european.

O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică.

În cadrul unei conferințe de presă, vicepremierul pentru Digitalizare, Iurie Țurcanu, a menționat că până în prezent sunt înregistrate peste 5.500 de fișe epidemiologice completate de către cetățenii Republicii Moldova care au traversat frontiera.

“Scopul acestei fișe este de a duce evidența tuturor persoanelor care nu au fost vaccinate. Cu scopul de a diminua efectele răspândirii virusului, informația din aceste fișe este transmisă către centrele de sănătate publică pentru a fi efectuată monitorizarea acestor persoane din punct de vedere al sănătății”, a precizat Iurie Țurcanu.

Totodată, vicepremierul a accentuat că, începând de astăzi, 11 octombrie, se modifică forma certificatului COVID pentru a fi compatibilă cu certificatul european.

“La data de 1 octombrie a fost dezvoltată și pusă în aplicare soluția de certificat digital COVID, iar la data de 5 octombrie a fost extinsă această soluție pentru a putea accepta și valida certificatele emise de alte țări.

De astăzi, 11 octombrie, se modifică forma acestui certificat pentru a fi compatibilă cu certificatul european, vizual. Astfel, din 15 octombrie, când vom începe să colectăm date, să fie disponibile aceste 3 informații:

1. persoana a fost vaccinată;

2. persoana a trecut prin boală și s-a vindecat;

3. există un test negativ la COVID în ultimele 3 zile.

Aceste date pot fi generate la adresa certificate-covid.gov.md”, a precizat Iurie Țurcanu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata