Olesea Stamate susține reformarea Centrului Național Anticorupție și numirea unui nou director

0

Olesea Stamate, președinta Comisiei Juridice din Parlament, afirmă că reformarea Centrului Național Anticorupție (CNA) trebuie să continue, în ciuda plecării a câțiva angajați. Potrivit opiniei sale, aproximativ 40 de angajați ai CNA sunt considerați factori “toxici și corupți”, care împiedică dezvoltarea acestei instituții. Declaratiile au fost făcute de Olesea Stamate în cadrul emisiunii “Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Ea a subliniat necesitatea curățării instituției de astfel de elemente negative și a menționat că reformarea CNA este în curs de desfășurare, în ciuda plecărilor anterioare.

În plus, Olesea Stamate a explicat procedura de numire a unui nou director pentru CNA, în urma demisiei lui Iulian Rusu. Cererea de demisie a lui Rusu urmează să fie aprobată de Parlament, iar Stamate a subliniat că nu ar fi oportună instituirea unui interimat în această funcție. Conform regulilor care guvernează activitatea CNA, adjuncții sunt numiți pe perioada mandatului directorului, așa că odată cu încheierea mandatului directorului, se încheie și mandatele adjuncților. Prin urmare, obiectivul este numirea unei noi persoane pe funcția deplină de director.

Iulian Rusu și-a anunțat demisia pe 10 octombrie, iar președintele Parlamentului, Igor Grosu, a precizat că vor fi făcute propuneri pentru numirea unui nou director al CNA. Grosu a subliniat așteptările Parlamentului și ale societății în privința CNA, care includ accelerarea investigațiilor privind actele de corupție, oprirea fluxurilor financiare ilegale și reformarea instituției pentru a asigura integritatea și eficiența acesteia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata