Onoruri pentru studenții USM: Milena Morari și Roman Donos, câștigătorii burselor regale

0

Studenții Universității de Stat din Moldova (USM) Milena Morari și Roman Donos sunt câștigătorii din acest an ai burselor de studii „Regele Ferdinand I” și „Regina Maria”.

Milena Morari este studentă la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, iar Roman Donos își face studiile la Facultatea Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul aceleiași universități.

Studenții vor merge luni, 30 octombrie, la București pentru ceremonia de conferire a Burselor Regale oferite de Casa Regală a României. Astfel, bursa „Regele Ferdinand I” o primește Roman Donos, iar Milena Morari a devenit câștigătoarea Bursei „Regina Maria”.

Evenimentul de oferire a Burselor Regale se desfășoară anual, de ziua de naștere a Regelui Mihai, în Sala Tronului de la Palatul Regal din București.

În luna septembrie 2023, Alteța Sa Regală Principesa Sofia a României a vizitat Universitatea de Stat din Moldova, unde a avut o întâlnire cu studenții USM.

Cu această ocazie, studenții au fost informați despre oportunitățile și beneficiile burselor „Regina Maria” și „Regele Ferdinand I”, iar studenții USM, care au beneficiat de Bursa Regală, au împărtășit expriențele lor frumoase.

Bursa Casei Regale este de 1 000 de euro.

În anul 2022, câștigătorii Burselor Regale a Casei Regale a României au fost studenții de la USM Evelina Descalui, Facultatea de Drept și Cristian Crudu, Facultatea de Matematică și Informatică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata