Opt persoane, cetățeni moldoveni și ucraineni, au fost depistate la trecerea frontierei de stat cu acte falsificate

0

Opt persoane, cetățeni moldoveni și ucraineni, au fost depistate la trecerea frontierei de stat cu acte falsificate. Este vorba despre două teste Covid-19, patru permise de conducere, o carte de identitate și un certificat de înmatriculare, toate documentele aveau semne rezonabile de falsificare. Cazurile au fost consemnate în ultimele 48 de ore.

În punctul de trecere a frontierei comun Palanca – Maiaki – Udobnoe, polițiștii de frontieră au depistat doi cetățeni ucraineni, care pentru a nu fi plasați în autoizolare în Republica Moldova, au prezentat rezultatele negative ale testelor RT-PCR Covid-19 falsificate. În cadrul verificărilor s-a constatat că aceste documente nu au fost eliberate de laboratorul indicat. Cetățenii de 28 și respectiv 39 ani au menționat că legal ar fi obținut aceste acte, oferit pentru acestea 800 hrivne.

În punctele de trecere a frontierei Sculeni și Leușeni, polițiștii de frontieră au supus controlului suplimentar trei cetățeni moldoveni, de la care au fost ridicate două permise de conducere și o carte de identitate cu semne vizibile de falsificare. Cele două permise de conducere cu însemnele autorității competente din Republica Moldova și România au fost depistate asupra a doi pasageri de 27 și 43 de ani. Actele erau dosite în husa telefonului mobil și într-o geantă de mână. Cât privește cartea de identitate românească, aceasta a fost descoperită în portmoneul personal al unui conațional din Anenii Noi, ce se întorcea din Germania. La audieri, persoanele vizate au declarat că și-au perfectat actele prin intermediari. Doar unul dintre pasageri a recunoscut că a achitat 400 de euro pentru documentul dorit.

În punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați a fost identificat un conațional care folosea pentru mijlocul de transport certificatul de înmatriculare neveridic. La controlul de frontieră s-a apropiat un microbuz cu remorcă tip platformă, pe care era tractat un autoturism de marcă Peugeot. Proprietarul autoturismului, un locuitor al satului Văleni, raionul Cahul, s-a prezentat în calitate de pasager. În timpul verificării documentelor, polițiștii de frontieră au stabilit că certificatul de înmatriculare a autoturismului prezintă indici vizibili de falsificare. Proprietarul s-a arătat nedumerit de cele depistate, declarând că ar fi procurat autoturismul în România, fără a bănui însă că actele nu ar fi în ordine.

În punctul de trecere a frontierei Costești alți doi conaționali au încercat să treacă frontiera cu acte falsificate. Ambii cetățeni s-au prezentat în calitate de pasageri la curse internaționale. Primul moldovean, locuitor al raionului Drochia, deținea un permis de conducere rusesc neveridic: „Am procurat permisul în Rusia, oferind pentru acesta o mie de ruble rusești. Îl țin ca suvenir” a declarat cetățeanul. Al doilea bărbat documentat este locuitor al raionului Șoldănești și care deținea permisul de conducere moldovenesc falsificat. În declarații, persoana a menționat că a fost ajutată de un conațional să obțină permisul, plătind pentru serviciile sale suma de o mie de euro. Ultimul l-ar fi asigurat de veridicitatea acestuia.

În toate cazurile, documentele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei. Cercetările vor continua pentru elucidarea circumstanțelor și atragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata