Organizarea odihnei de vară a copiilor și adolescenților, în atenția Executivului

0

Guvernul va acoperi costul integral al 25% din numărul total de bilete în taberele de odihnă pentru copii, iar restul biletelor vor fi comercializate cu o reducere de 80%. Cabinetul de miniștri a aprobat o hotărâre privind organizarea odihnei copiilor și adolescenților în sezonul estival 2024. 

Foile gratuite vor fi distribuite copiilor aflați în dificultate, celor rămași fără ocrotire părintească, copiilor din familii defavorizate și celor din familii numeroase. De asemenea, de odihnă gratuită în taberele de vară vor beneficia copiii cu dizabilități, copiii veteranilor de război, copiii refugiați, precum și elevii care au obținut performanțe la studii sau sunt învingători la olimpiadele școlare și extrașcolare.

Totodată, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va achiziționa 533 de bilete pentru elevii din instituţiile de învățământ general din raioanele de est ale Republicii Moldova şi oraşul Bender, subordonate ministerului.

Documentul prevede că lucrările de pregătire a taberelor de odihnă vor fi finalizate până la data de 15 mai 2024, iar a taberelor cu sejur de zi – până la 25 mai. Costul estimativ pentru o zi petrecută la tabăra de odihnă este de aproximativ 357 de lei, iar la o tabără cu sejur de zi – 280 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata