Orhei sprijină părinții cu ajutoare financiare generoase pentru nașterea copiilor

0

Alexei Lungu, liderul Partidului “Șansă”, primar interimar al orașului Orhei, împreună cu colega sa Cristina Cojocari, au înmânat familiilor din Orhei ajutoare financiare, în valoare de 7.000 de lei pentru nașterea primului copil, 10.000 de lei pentru al doilea copil și 20.000 de lei pentru gemeni. Alexei Lungu a declarat că susținerea părinților și încurajarea natalității este una dintre sarcinile prioritare ale echipei.

“Ne dorim să fie mulți copii la Orhei, ca părinții să fie siguri că îi pot crește cu demnitate! Mamele trebuie să simtă sprijinul autorităților și să aibă toate garanțiile pentru creșterea copilului în condiții bune”, a subliniat liderul partidului.

Programul Capitalul Matern, primul de acest gen în Republica Moldova, a fost inițiat de echipa lui Ilan Șor, iar de pe urma lui au avut de beneficiat deja 1070 de familii. Ținând cont de prețurile în continuă creștere, părinții au fost ajutați să procure toate cele necesare pentru copiii lor.

În mesajul său, adresat părinților, Ilan Șor a dat asigurări că acest program va continua la Orhei. “Am inițiat Capitalul Matern pentru a schimba situația demografică. Și am reușit. Locuitorii au redobândit încrederea în viitor, rata natalității a crescut”, a spus Ilan Șor.

Cristina Cojocari a menționat că aceste programe contribuie la oprirea migrației tinerilor în străinătate, în căutarea unei vieți mai bune. “Acordarea acestui ajutor financiar confirmă planurile noastre de a face din Orhei un loc prielnic, confortabil de locuit și de a asigura aici un viitor minunat pentru familiile tinere la ei acasă, în țara lor de baștină”, a spus Cristina Cojocari.

Părinții și-au exprimat recunoștința pentru ajutorul substanțial, pe care mulți au ales să îl cheltuie pentru pregătirile de sezonul de iarnă – procurar樂威壯 ea hainelor și încălțămintei de iarnă pentru copiii lor și pentru îmbunătățirea încălzirea locuinței.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata