Papa Francisc spală picioarele a 12 deţinute într-o închisoare din Roma

0

Papa Francisc a marcat Joia Mare, înaintea Paştelui catolic, spălând picioarele a 12 femei deţinute în închisoarea din Rebibbia, o suburbie din Roma. Acest ritual, care simbolizează umilinţa şi slujirea, a fost consacrat exclusiv femeilor pentru prima dată în timpul pontificatului său.

În ciuda preocupărilor recente privind starea sa de sănătate, în vârstă de 87 de ani, papa Francisc a demonstrat o formă bună și a oferit un omagiu emoționant celor 12 deţinute. El a subliniat importanța servirii și împărtășirii umane în discursul său adresat celor aproximativ 370 de femei deţinute.

Acest act de umilință și compasiune are o semnificație profundă în tradiția creștină, comemorând gestul lui Hristos de a spăla picioarele apostolilor săi în timpul ultimei cine înainte de crucificare. În timpul pontificatului său, papa Francisc a continuat să aducă un accent puternic pe slujirea umană, vizitând în mod frecvent persoane în detenție și cele marginalizate.

După acest ritual, papa Francisc va prezida procesiunea “Calea Crucii” de la Colosseum vineri seară, unul dintre cele mai importante momente ale Săptămânii Mari în creștinism.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata