Parada Portului Popular la Budești. Eveniment de promovare a culturii naționale

0

Tradițiile Portului Popular din regiunea de Centru a Republicii Moldova au fost prezentate, astăzi, 28 iunie, la Budești, în cadrul unui eveniment de promovare a culturii naționale. Despre acest lucru a scris Ion Ceban pe rețelele sociale.

La Parada Portului Popular a participat și viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, care a salutat tradiția frumoasă a Primăriei Budești prin care se promovează rădăcinile și istoria poporul nostru.

Ziua Portului Popular, marcată în Republica Moldova în ultima duminică a lunii iunie, este plină de semnificație și importanță istorică. Este un prilej de conștientizare a valorii acestei arte tradiționale, dar și a necesității de conservare și transmitere a acesteia generațiilor următoare.

„În acest an, Primăria Chișinău marchează această dată cu o expoziție a Portului Popular, care poate fi vizionata la Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural, str. București, 68”, precizează Ion Ceban.

Expoziția include piese vestimentare din portul popular național, din colecțiile personale ale meșterițelor și interpreților de muzică populară autohtoni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata