Parcul „La Izvor” din Chișinău a suferit o transformare completă

0

Parcul „La Izvor” din Chișinău a suferit o transformare completă, devenind astăzi zona verde cu cea mai dezvoltată infrastructură sportivă din capitală, conform declarațiilor primarului Ion Ceban. Acesta subliniază faptul că parcul, reabilitat de la zero, este acum o atracție majoră pentru odihnă, campionate sportive și festivaluri.

„Parcul „La Izvor” este astăzi de nerecunoscut, după lucrările de modernizare efectuate de Primăria Chișinău în u樂威壯 ltimii ani. A fost construit un complex public de sport și agrement care include o multitudine de facilități,” a declarat primarul general al Chișinăului, Ion Ceban.

Printre facilitățile sportive se numără:

Arena multifuncțională, primul stadion de acest gen din Estul Europei, construit cu suportul Federației Moldovenești de Fotbal și Federației Internaționale de Fotbal, cu susținerea Primăriei Chișinău;
Două terenuri de tenis de câmp;
Teren de baschet;
Teren de fotbal pe iarbă;
Un teren de workout;
2 terenuri de padel;
Un teren de teqball;
Teren de volei de plajă;
Teren de skateboard;
Terenuri de joacă pentru persoane cu dizabilități și maturi cu necesități speciale;
3 mese de tenis și diverse terenuri de joacă pentru copii și zone special amenajate.
În plus, lucrările de reabilitare au inclus modernizări considerabile în ceea ce privește confortul și accesibilitatea:

Instalarea șezlongurilor și cabinelor de duș pe plajă;
Instalarea sistemului de irigare;
Supraveghere video;
Reparația acceselor în parc și aleilor pietonale;
Amenajarea parcărilor, pistelor pentru bicicliști și trei veceuri publice;
Construcția unui havuz pietonal și instalarea unui sistem nou de iluminat public și decorativ;
Amenajarea plajei și spațiului verde.
„Aceste transformări reflectă angajamentul Primăriei Chișinău față de promovarea modului sănătos de viață, în special a sportului în aer liber. Infrastructura nouă face din Parcul ‘La Izvor’ un simbol al modernizării și dezvoltării urbane continue în Chișinău,” a adăugat primarul Ceban.

De asemenea, în Parcul „La Izvor” a fost deschis Centrul Municipal de Tineret Buiucani, iar reparații au fost efectuate și la trotuarul principal de-a lungul străzii Calea Ieșilor și pe str. Ghidighici, unde a fost amenajat și trotuarul.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în direcția îmbunătățirii vieții publice din Chișinău și subliniază angajamentul Primăriei față de investițiile în spațiile publice și infrastructura sportivă. Transformarea Parcului „La Izvor” servește ca exemplu al colaborării fructuoase între autoritățile locale și federațiile sportive, contribuind la creșterea calității vieții pentru cetățenii orașului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata