Parlamentul a desemnat membrii Comisiei de evaluare a integrității judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție

0

Parlamentul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, proiectele de hotărâre privind desemnarea membrilor Comisiei de evaluare privind evaluarea externă a integrității etice și financiare a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ).

Potrivit procedurii, Fracțiunea parlamentară „Partidul Acțiune și Solidaritate” a propus plenului Parlamentului două candidaturi: Iurie Gațcan și Andrei Bivol. De asemenea, Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a înaintat candidatura lui Lilian Enciu. Din partea partenerilor de dezvoltare au fost selectați, în bază de concurs, candidații: Lavly Perling, Maria Giuliana Civinini și Scott Bales.

Comisia de evaluare este constituită din șase membri. Trei membri, cetățeni ai Republicii Moldova, sunt propuși de fracțiunile parlamentare, ținându-se cont de reprezentarea proporțională a majorității și a opoziției parlamentare, iar alți trei membri sunt desemnați la propunerea partenerilor de dezvoltare.

Proiectele de hotărâre privind desemnarea membrilor în Comisia de evaluare privind evaluarea externă a integrității etice și financiare a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție intră în vigoare la data adoptării.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata