Parlamentul urmează să adopte măsuri de facilitare a transportului naval pe căile interne

0

Parlamentul urmează să adopte măsuri de facilitare a transportului naval pe căile interne. Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, raportul la un proiect de lege care prevede acest lucru.

Conform prevederilor PROIECTULUI, vor fi abrogate restricțiile privind interzicerea circulației transportului naval pe căile navigabile interne și va fi permisă curățarea șenalului navigabil și amenajarea cheiurilor temporare, fără evaluarea impactului asupra mediului înconjurător sau expertizei ecologice de stat. Totodată, se vor dispune măsuri de menținere a parametrilor șenalului navigabil și se va permite desfășurarea operațiunilor de vămuire la cheiurile temporare.

Inițiativă legislativă a fost elaborată ca urmare a mai multor solicitări venite din partea reprezentanților mediului de afaceri cu privire la eliminarea barierelor administrative din cadrul normativ referitor la transportul de mărfuri și pasageri prin cheiurile temporare, situate în afara complexului portuar Giurgiulești. Potrivit notei informative a proiectului, modificările legislative sunt necesare și reieșind din considerentul că, din cauza războiului, mărfurile nu mai pot fi transportate prin intermediul porturilor din Ucraina.

Proiectul va fi propus spre aprobare în plenul Parlamentului, în prima lectură.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata